Födelsedagsfest!




Igår var en av dom trevligaste kvällarna jag har haft på länge!
Jag blev firad av goaste:
Cat, Marion, Mårten, Victor, Richard, Ewa, Jan, Steffe, Jennii, Lovisa, Tony & Anna!

Det började med att alla kom hem till oss och lite vin och öl med tilltugg. (inte tjocka jag dock)
Sen gick vi till FjollJollen, som Mårten kallar det: Patricia och åt jättegod mat!
Istället för att supa mig under bordet så bestämde sig alla för att göra mig så mätt som möjligt på deras bekostnad.

Så det slutade med att jag hade ätit förrätt, (Heta räkor i sås)  en stor varmrätt,
(Halv hummer, oxfilé & Pommes) efterrätt (Banana Split) och 2 alkoholfria drinkar.
Tack mina söta! Jag är fortfarande mätt vill jag tillägga... 

Fick också jättefina presenter:
Lexingtonljus, Bäbiskläder, plånbok, 2 jätterosor, en bukett tulpaner, Alkoholfritt vin & Ost och en massa mat förstors!

♥ TACK ALLIHOP!


Nu är jag och Lillis i Vecka 19!

"Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Mjölktänder är klara och anlagen för de permanenta tänderna börjar komma."

Räknar ner till Ultraljudet nu. Då får man veta mer exakt och om vårt lilla Pyre är friskt.






Imorgon kommer min Kjelle med sina tre chiwawor! Det är bra, för jag behöver nog ha en dos av dom varje vecka! Jag ska nog fota vovvarna lite för att dom är så söta!



Ellie, Wilma & Amy

Är faktiskt rätt nöjd med min insats att fånga dom på bild!


Nu är det filmmys med Älsklingen!






Ny vecka...



Vecka 18

"Barnet är nu ca 14cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 200gr.
Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår och vrider sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda."



Ja nu är det liv därinne vill jag lova. Det känns som att det kurrar i magen.
Lilla liv, hoppas att du mår bra därinne och att du är frisk.
Den 7de februari får mamma och pappa se dig för första gången. (Pappa tycker dock att tiden går rätt segt)
 ♥



En bild som upprör världen...


http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article8455558.ab 

Miranda Kerr ammar sonen Flynn.

Jag läste just på Aftonbladet att denna bild är väldigt omtalad på nätet. För att det är Orlando Blooms son? Nej, för att Mamma Miranda Kerr ammar sonen på bilden. Och det är inga positiva ord tydligen. Folk stör sig och blir upprörda för att  dom tycker att det är provocerande...
SAY WHAT!? Jag kan inte någonstans se att det där skulle vara äcklande på något vis.

Kanske för en del perversa äckliga idioter som bara gärna skulle sett hennes bröst och varit nöjda med det, men så fort det ligger ett barn där och snuttar så var tydligen det fel och äckligt. Eller är det avundsjuka??? vad vet jag... (!?)

Då kan ju jag ta och berätta för er (som provoceras) att brösten är till för att ge mat till ett barn! Sen att bröst är sexiga är ju en annan historia, men jag kan bara inte förstå...kan någon förklara för mig som förstår varför denna bild är så upprörande?


Själv tänker jag vara en mamma som ammar på café, en parkbänk på H&M eller på restaurang om jag nu satt där när mitt barn blir hungrigt.

Sen är det upp till var och en att slänga upp tutten på bordet eller göra det lite smidigt och disktet.
Jag bryr mig inte.


Så! Nu har jag ventilerat mig! Jag blev lite upprörd över att folk blir upprörda...





Filmisar!

Jag har jobbat med Ammi i 4 nätter. Vi har stöttat varandra och kämpat oss igenom det här tillsammans.

Igår var hon på frågehumör:

Vilken kändis skulle du vilja vara och se ut som?

Jag var tvungen att tänka ett slag, men sen valde jag Charlize Theron. Varför? Jo för att jag tycker att hon är otroligt vacker, utan att behöva spela en massa roller som spelar på sex jämt och ständigt. Det är hennes personlighet som är sexig. Henne skulle jag både vilja se ut som, och vara!




Vilken film eller serie skulle du vilja leva i?

Då svarade jag utan tvekan film Jumper! Tänk att bara kunna hoppa iväg någonstans på 2 röda? "Idag är jag sugen på att dra till BoraBora en sväng" Ja tack, jag vill leva i den filmen!



Vilken kändis skulle du helst av allt vilja träffa?

Dom flesta svarade Johnny Depp, men jag gick på hjärtekänsla och svarade Jim Carrey. Han har varit min största idol sen jag var 8-9år. Det började nog efter att jag såg filmen The Mask för första gången. JimCarreyGril var mitt användarnamn på Skunk, behöver jag säga så mycket mer? Jag älskar alla hans filmer och mina favoriter är utan tvekan The Trumanshow & Dumb and Dumber.


(Snygg är han också)


Vilken kändis skulle du vilja festa med?

André Wickström! Behöver jag säga varför? Jag tror att jag inte ens behöver vara onykter i hans sällskap för att ha kul! Han är finne, han är sjukt rolig. Jag tror att han vet hur man festar ordentligt!




Det var roligt med frågestund! Idag ska jag bli utbjuden på middag av min Älskling. Jag fick välja på mat, eller en födelsedagspresent. Jag valde helt klart MAT.

Så jag valde O'learys i Gamla Stan! Deras Chickenwings går inte av för hackor ska jag säga! Jag älskar dom! (Och Mårten) Perfekt födelsedag!


Babyfynd.



Jag har fyndat lite babygrejer. Oj vad tidigt tänker ni. Tänk om det händer något med barnet! Jag tänker: Händer det så händer det och det är inget mer med det.

 Folk tycker & tänker för mycket. Jag gjorde också det. "Nejfan, jag kommer aldrig att köpa en massa saker innan" Det första jag gjorde när jag fick veta att jag var gravid var att kolla barnkläder. Det är liksom svårt att låta bli...

Det kostar att ha barn, det har jag fattat nu. Eller så är det vad man gör det till. Det finns fina märken även i bäbisvärlden. En Babysitter och ett babygym med ett fräsigt märke kostar 1000kr/st minst. Samma med babygym. Och för att inte tala om den dyraste barnvagnen som kostar 10 000kr! Ungen kan ha den i 2år. 
 

Jag beställde hem den här babysittern och det här babygymmet för 700kr (För båda!).
Undra om vårat barn kommer att hata oss för att den fick en Brunbjörnenbabysitter istället för en BabyBjörn...


Babysitter Norrmalm, RandigBaby Genius Babygym Brunbjörnen
Titta! Könsneutralt!




Kalaskula...



Den första Publika Magbilden V.17:




Karro & Kalaskulan




Karoline har checkat in...



Men shit nu har väl Facebook gått lite för långt. Nu kan man se vart varenda jävel är någonstans för tillfället.
Jag vill inte veta vart alla är någonstans. Snart får man väl veta i vilken del av huset/lägenheten folket är också..."Jaha, nu ser jag att Sune har varit på toan lite för länge" "Ojdå, nu ligger både Pontus och Svea i sängen, undra vad dom gör?" 


Jag skulle inte ens vilja veta vart Mårten är om dagarna. Det vet jag i och för sig ändå, för vi pratar med varandra. Men vafan ska man aldrig få vara ifred? Är det ingen som vill vara ifred?


Nu ligger jag (om folk vill veta) i soffan. Min Älskling har köpt Söndagsgodis till mig.
Jag fick godis, och han får kolla på fotboll - bra deal!





Idag har vi äntligen sålt mina gamla barstolar. Nu har vi minsann plats i förrådet igen och lite pengar i fickan.
När man väl tar tag i saker och ting så blir man lite taggad. Så nu slängde jag ut min designtamburmajor också.
Mårten tycker att den är ful. Själv tycker jag att den är svinsnygg. Men den behövs inte och får inte plats.








Nu är jag i Vecka 17!

"Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem"

♥ Hej Hej Mammas lilla skit! ♥


Glad Söndag På Er!

 


Skallebank.





Nu har jag haft skallebank sedan jag vaknade klockan 15.oo. Men efter några panodil och massage från min underbara arbetskamrat Christina har det faktiskt släppt till viss del. Tack! Lite småjobbigt när man knappt kan hålla ögonen öppna för att det gör så ont.


I helgen ska vi inte göra någonting. Bara vara och mysa i soffan med alla våra filtar. Det ska bli skönt att inte göra någonting och jag längtar tills jag jobbat klart dom här 4 nattpassen. 



Igår var jag hos Kjell! Min underbara Kjellsson.
Hon bjöd på lunch, vi snackade skit, jag hade med mig bullar.
Mys-VM säger jag!


Nästa helg fyller jag år också kom jag på. Usch vad drygt. Men trevligt att få återse min kära familj som har lovat att dom ska komma.
Jag är inte så förtjust över att fylla år längre. Tycker det är lite besvärligt och onödigt. Jag är gärna 23år hela livet. 

Bäbis har börjat fladdra lite därinne. Man känner ibland hur det liksom "pirrar"
Jag läste att för förstföderskor ska det vara svårare att känna. Men ligger jag på rygg så kan jag känna någonting som kraffsar :)
Skumt, men mysigt. Det bor liksom någon därinne :)






Vikten är fortfarande ett känsligt ämne...




"Oj vad stor du har blivit" är kommentarer man har fått höra rätt ofta nu för tiden. Jag vet att det bara är av välmening, men vafan! Jag har aldrig varit såhär fet i hela mitt liv! Alla säger att jag är fin, men jag känner mig som Mamma Mu! Fet och allmänt osexig. Och värre ska det ju bli.

Har aldrig vägt såhär mycket i hela mitt liv! När jag ser normala tjejer på stan så tänker jag bara på hur avundsjuk jag är på dom. Jag vill också se ut som jag gjorde innan! Samtidigt som jag är avundsjuk så går jag runt och ler och klappar på min mage. Dubbelmoral så det skriker om det.






Nog om min feta uppenbarelse.
Vi har haft finbesök i helgen! Mårtens bror Anton och superulliga flickvännen Jessica har bott hos oss. Det har varit jättemysigt. Vi har spelat Buzz, kollat på film, traskat runt i gamla stan och kollat på högvaktsbyte vid slottet. Sånt som jag aldrig gör förutom när någon från någon annan stad kommer på besök. Jag är skitdålig på att vara kulturell fast jag tycker att det är kul! Jag har ju fan inte ens varit och sett på Vasa! Måste bli skärpning på den fronten.




Efter vår prommenad i gamla stan åkte vi hem och så kom ytterligare en massa människor hem till oss:
Jan, Cat, Marion och Victor (Som ska bli Gudfar och Gudmor till vår kotte) Jag älskar att ha ett fullt hus med underbara varelser!


Farsan Baloo           ♥        Gudmor Marion        ♥       Gudfar Victor




Nu är jag förresten i v.16!
"Barnet kan svälja och suga på tummen. Barnet väger ca 100gram"

Rätt snuskigt att du suger på tummen när du är lika liten som en chokladkaka!



Puss / Mamma Mu!









Snurre Sprätt.


Det här med att ha bulle i ugnen har sina fördelar och nackdelar.
Nu kommer vi till min ända stora nackdel: Jag är yr i skallen ta mig fan hela tiden! Jag kan inte gå in i en affär utan att veta vart jag kan sätta mig om jag skulle få för mig att svimma.

Jag kan inte laga en hel måltid utan att jag måste sätta mig med huvet mellan benen. Senast var idag.

Det är verkligen skitjobbigt och det går inte över, snarare tvärtom.
Hoppas att det ger sig snart innan jag svimmar på riktigt en vacker dag. 




Imorgon börjar min första arbetsnatt på nästan en vecka. 
Jag fick ju för mig att kräkas på jobbet sist, så jag blev inte långvarig där. Åkte på en kort intensiv maginfluensa där det räckte att spy 3 gånger inom loppet av 6 timmar. 

Det här var två dagar före nyårsafton och vi skulle ha några vänner över på middag.
Det slutade med att jag och Mårten stod utanför porten, drack Pommac och kollade på raketer.

Helt okej för våran del. Det var en mysig nyårsafton. Bara vi tre





  


PojkeFlicka?





V. 15

"Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment"


Hmmm...jag hade kolsvart hår när jag föddes, så jag undrar om våran lilla groda också blir bäcksvart i skallen.


I början av Februari får vi se, han, hon, den eller det för första gången. Det ska bli så mysigt och allt kommer att kännas mer på riktigt. Vi har bestämt redan från början att vi INTE vill veta om det blir en flicka eller pojke.
Många tycker att det är "praktiskt" att veta i förväg. Vadå praktiskt? Vad är praktiskt med det? För att man ska köpa klänning eller snickarbyxa? Jag tror bara att det är en sjukt dålig ursäkt för att man är så jädra nyfiken. Jag är också sjukt nyfiken, men tycker samtidigt att det är mer spännande att inte veta.

Ja menar, vem öppnar en julklapp ett halvår innan julafton!?
Vad tycker ni?


Vi får slå vad helt enkelt.
Jag tror pojke.
Mårten tror flicka.


Oavsett vem du är så är du välkommen till oss, lilla du.


            
    Flicka                                                        Pojke           





MammaPappaBarn




Jag kan nu meddela att min blogg kommer att bli lite annorlunda från och med nu.
Den kommer nu att handla om Mig, Mårten & våran kommande Bäbis.

För nu är jag fet så nu går det ju inte att hålla käften om det längre. :)

Jag är nu i vecka 15, nästan 4 månader och är redan rund om magen trots att det är rätt "tidigt".

Bäbisen ska komma cirkus 4 Juli. Bra planerat! :)

Både jag och Mårten är sjukt förväntansfulla och nyfikna.


♥ Det är ju trots allt den största händelsen i ens liv. ♥


Nu vet ni det!





RSS 2.0