Still Sjuk.



Vilken fröjdefull jul det har varit i år. Legat halvt medvetslös och knaprat Alvedon i några dagar nu. Och det är fortfarande inte över! Har feber och kråkan i min hals har inte lämnat mig än. Så jag ringde och sjukskrev mig idag och hoppas på att kurrera mig fort, för jag hatar att vara sjuk och jag är det så sällan.

Julafton var dock mys. Hade pumpat i mig lite piller så jag iallafall var lite pigg. Men mat var jag ju inte så sugen på. Lyckades klämma i mig lite bara för att mamma hade lagat så mycket till mig. Inkokt lax hade hon gjort för min skull. Jag råkade släppa ut Mette-Marit på altanen och där de visst mamma ställt ut den inkokta laxen för 170 spänn.

Min syster upptäckte henne stå och smaska gärnet på laxen efter att ha plockat bort gurkorna och det andra nyttiga på. Vi blev förtvivlade, men det var ungefär en fjärdedel kvar. Så vi fick smaka den, och Mette fick ingen kvällsmat den kvällen. Hon var inte sugen på sitt hundben hon fick i julklapp heller....konstigt.

Fick iallafall en massa fina prisenter:
• en "Mineskål" från Kosta boda
• Shotglas från Boda Nova
• Påslakan till dubbelsängen
• Mamma Mia Dvdn
• Singstar
• Presentkort på Hemtex
• En upplevelsebox av Cid

Så jag är jättenöjd! Man kräver inte så mycket nu för tiden. Och just i år hade jag bara velat vara frisk. Men det kanske man får vara nästa jul istället om man har tur.

Nu ska jag ta mig min underbara Alve och vila en stund!

God Jul säger man väl fortfarande?
God Jul!




Kråk-Karro



Kråkan säger HEJ!


Jadå. Sista natten hon jobbade fick hon bröstsmärtor. Hon trodde det var hjärtinfarkt på gång, men när hon kände rethostan så var det bevisat! Hon håller på att bli sjuk lagom till ledighet och jul! Jeeeej...

Nu ligger jag här i sängen. Det gör ont när jag andas, ont när jag sväljer, och ont när jag hostar. Jag pratar som en kråka som fått en skata i halsen. Tack för den tomten! Har haft en aning feber också. Får se hur det artar sig. Om jag känner mig lika dant den 25 blir det sjukskrivning. Första gången för i år. Jag får ångest. Men pappa sa att jag inte ska ha dåligt samvete för att jag är sjuk. Och det är sant. Men det är fan inte kul att ringa och sjukanmäla sig. Man känner sig så dum och elak. Men som sagt. Det kan ju inte jag rå för...
Och inte kan jag hjälpa mamma med julstök heller. Hela min familj + pojkvän drog iväg in till stan vid klockan 11. Då deckade jag i soffan och drömde en massa konstigt och vaknade klockan 14! Helt körd med andra ord.

Skulle också träffa Karin, men jag hade ingen ork att åka till henne, men hon var så söt så att hon tog sin lilla saab med rattlås och kom hit! Jag fick två, säkert skitbra böcker i julklapp! Om att stärka sitt självförtroende! Det kan alla behöva!
Hon fick ett halsband av mig, och påslakan till dubbelsängen! Det behövde hon tydligen! Braaaah!

Imorgon är det julafton! Jag hade hoppats att få träffa min Farmor som behandlas för cancer just nu. Men jag är sjuk, och hon har knappt något emmunförsvar kvar på grund av cellgifterna. Saknar och tänker på henne massor. Och hoppas att hon får en någorlunda jul. Jag ska inte klaga ett skit på min sjukdom även om det känns förjävligt. Hon har det jobbigare, men hon kämpar på! GoD JuL Kära Farmor.


Såhär brukar julen se ut hemma hos oss:
När vi vaknar brukar oftast mamma ha varit vaken längst. Hon har pysslat och fixat hela morgonen. Då kramas vi och säger god jul i stugan. Oftast jobbar min pappa och bror (typiskt sjukvården)
Vi äter alltid gröt. Jag gillar inte risgrynsgröt, men jag brukar väl köra ner en liten klick.
Sen kommer det så kallade väntandet (som var rena tortyren när man var liten) på mat och klappar. Vi brukar väl äta antingen innan eller efter Kalle. Kalle är helig, och inget får hindra mig från att se det.
Sen är det väntans tider igen.
Sen brukar jag bänka mig vid julgranen och vara tomtekärring. Men iår får nog C vara det, för jag har ingen röst at all. Ibland brukar vi öppna ett paket i taget, så att alla kan se vad alla får.
Efter all pappersröra är väck brukar vi spela sällskapsspel eller liknande allihop.
Sen brukar det vara det gamla vanliga...glo på film tills man deckar.


Har inte ätit ett skit idag. Jo en skumtomte, men den var inte lika god som dom brukar. Kan det vara att jag är sjuk?
Hoppas verkligen att det går över, för jag kan ju fan inte ens kommunisera! Jag som är som en pratkvarn annars. Någon vill att jag ska hålla trut.


Nej nu ska jag gå ner och försöka få i mig en pizzabit.


Ha en riktigt GoD JuL!


Misseltoe!



Teknik - my ass

G a h !

Jobbade min tredje natt igår...skulle bara dubbelchecka innan jag gick hem imorse om jag har missat att jag ska jobba (gör alltid det för säkerhetens skull) och vad står det när jag öppnar permen!? Jooo 21.00-07.15 KAROLINE ÖBERG!
Jag var jävligt snabbt inne på min schema sida för att kolla. Där var jag ledig?! Vad skönt tänkte jag, tills min arbetskamrat ringde och sa att hon ser att jag jobbar på datorn...Jag blir inte klok i min skalle! Jag skyndade mig till jobbet för att kolla igen. Och NEJ! Jag jobbar ju inte. Det får dom lösa helt enkelt! Jag har bokat biljett till mamma och pappa till jul, så det finns inte en chans!

Men som tur var så ordnade det sig ändå, eftersom att det inte är så mycket barn här imorgon. Men man blir ju tokig! Ska man inte kunna lita på sitt eget schema? Jävla teknik.



Snart är det jul! Det känns mys faktisk. Och underbart att jag fick vara ledig! Alla prisenter är inpacketerade som sagt och ligger i resväskan. Läste om en kvinna som hade blivit rånad på stan på sina julklappar. men ni skulle bara våga ge er på mig när jag är trött! Måste nämligen gå upp vid klockan 11 idag. Vilket betyder 3 timmars sömn.



Vi hade svärmor på besök i förrgår! Hade jobbat och hon kom runt klockan 13. Jag kan inte sova när jag hör att det är folk i huset, så jag traskade upp. Det var jättemysigt. Vi åt pizza och öppnade klappar. Klockan 16, när hon hade åkt tänkte jag sova en stund innan jobbet...
Min kära älskling gillar att gå runt när han pratar i telefon (det gör jag med). Men nu gick han fram och tillbaka utanför sovrummet och jag blev tokig som en valross på grönbete! "Gå någon annan stans om du ska prata!!!" (kunde ju inte skrika en massa svordomar så att den i telefonen kunde höra) "Oj, förlåt älskling" så gick han bort och det var inget mer med det...
När jag precis håller på att somna in hör jag hur det skramlar och skramlar och skramlar. Han var jättegullig och plockade ur diskmaskinen.
Men jag far upp, snabbare än en iller och trött som ett dött as och gormar. (Jävla idiot och allt det där)
Han bad jättemycket om ursäkt och var ledsen. (jag var fortfarande arg som en kamel)
När jag hade lugnat mig tyckte jag att det var jättegulligt, men förklarade att nästa gång kan du väl vänta? Det skulle han.





Det är ofta folk som  inte jobbar natt inte förstår hur viktigt det är att få lugn och ro. Och jag förstår att man inte kan smyga runt som en vessla eller sitta still på sitt arsle för att man har en flickvän/dotter som jobbar natt. Men för mig är det ju som att jag skulle ställa mig och damsuga mitt i nätterna och börja baka med elvisp. Inte så poppis kanske. Så det där är en, mja inte kulturkrock, men fan en jobbkrock!

Idag fick jag sova skönt! Det är jag mycket tacksam för. Och imorgonbitti får jag sova bredvid mitt hjärta igen. Var skitlänge sen sist. Det ska bli mys! Antar att jag lär vara lika jävlig imorgonbitti när jag vaknar efter 3timmars sömn, men C har överseende med det.



Jag är ju jättesugen att bli klar med allt nu! Men inte får man lön än heller, Taskit.
Det ska köpas nya möbler till hallen, badrummet och vardagsrummet. Så det kostar ju en del, både tid och stålar.



Får se om jag hinner uppdatera innan jul. Annars säger jag:
GoD JuL!



Tack till:
Karin & Mattias
Gun
Jimmy
Anna & Oskar

För att ni har varit så snälla och skickat julkort!

(Tänkte skicka en massa julkort till alla möjliga, men alla mina julfrimärken för 50spänn försvann! SURT!)







Tillbaka i rutan!



Hallå, hallå, hallå! Nu är Herr Kanin tillbaka efter 8-dagars frid! Jag och killen tog en trip till mor och far helgen som var (rim) och lyssnade på pappa när han bankade trummor! Det var jättebra, och jag kände mig lite stolt! 

Sen på Lördagen blev det en trip till min goaste mormor! Åh vad jag har saknat henne! Vi fikade, åt god mat (fläskfilé med kantareller sås och potatis) och jag hjälpte henne att klä granen! Den blev kalasfin!  Känns så skönt att min kära också tycker det är mysigt med släkten! Mina ex var inte ett dugg intresserade av min underbara familj. Tur att jag bytte upp mig till någon som uppskattar ens kära familj.

BlondinBella är en brud som skulle behöva lära sig ett och annat om livet! Jag råkade komma in i hennes filmdagbok och var tvungen att se med egna ögon och öron hur stupid hon är: Och det första jag ser är hennes såkallade ASSISTENT som står och diskar och hon säger: "Usch, det är så tråkigt att diska! Det finns så mycket annat man kan göra som tillexempel Shoppa och blogga! Och så blir man blöt om händerna och förstör naglarna!" Sen pratade hon om städning: "Det finns inget tråkigare än att städa! Jag får ångest bara jag tänker på det! När jag skaffar lägenhet ska jag ha en städerska, jag menar dom kan väl inte vara så dyra?"
HJÄLP! Vad är det för människa!? Finns hon på riktigt!? Hon är 18år och vet ingenting om det riktiga livet! Shit hennes värsta motgång måste vara om hennes dyra parfymflaska ramlar i golvet och går sönder!
Jag blir så jävla förbannad på media som blåser upp henne som en kändis, vad fan är hon att se upp till!? Det är såna som hon som gör att andra länder tror att vi blonda, svenska tjejer är dumma i huvet! Skäms på dig människa!

Själv har jag, fast jag inte har så mycket pengar som BlondinBella, börjat prenumerera på situation Stockholm. En tidning för våra hemlösa! Jag såg på insider om hur hemlösa behandlas och många har så himla störda fördomar om hemlösa som: "dom knarkar och super" & "Dom begår brott"
Det är HELT vanliga människor som har råkat ut för skilsmässor och ekonomisk kris så dom tillslut inte har någonstans att ta vägen! Så jag tyckte att det var en självklarhet att skänka dom här 198kronorna för att dom ska få ett värdigt liv och tak över huvudet. Här sitter vi och kräver nya kläder och dyra möbler, medans folk inte ens har tak över huvudet eller någonstans att värma sig! Tycker att DU också kan prenumerera på en bra tidning och dessutom stödja något väldigt bra så här inför jul! http://www.situationsthlm.se/

Nu är nästan alla julklapps handlade och inpaketerade! Tog mig ett tag att klistra ihop allt. Helt plötsligt var saxen borta...då låg den bakom ryggen eller under något inslagspapper. Sen var det tejpens tur att försvinna...ja man kan ju säga att jag höll på längre än vad jag behövde. Men nu är det alltså klartt!

Snart är det Jul! Det känns mys! Ska få komma hem och äta god mat och umgås med dom jag älskar mest! Blir inte så många dar, men så länge man får komma hem en stund och se Mette-Marit med röd rosett och äta god julskinka och klä gran är jag nöjd!

C kommer att döda mig nu, men jag var tvungen att buda hem ett par skitsnygga Lexington gardiner till sovrummet!


Visst är dom snygga!? Kommer att passa till vår fina, vita vägg! Det kommer att bli ett äkta MASTER BEDROOM!
Så blir det snygga, matchande kuddar till sängen! Snälla älskling, bli inte sur nu om du läser det här :) Vi ska ju vara ärliga mot varandra! Heeeeeeeeeeeeeeh.

   


Nej nu ger jag upp för idag!

Hörs!


P u S s !


Gammal bild från 2an Gymnasiet bjuder jag på!



Erik & Mackan



Försov mig igår...skulle ha vaknat vid 14 istället för 16.30. Därför blev jag vaken till klockan o5 imorse! Min gubbe låg och snarkade bredvid mig i sängen medans jag kollade på det bästa programmet ever på datorn: Erik & Mackan - hela och rena. Dom är så sjukt roliga! Ibland kom en fot upp på datorn. Min karl kan verkligen breda ut sig! Visste ni att ett tangentbord är äckligare att slicka på än en offentlig toalettsits? Ja man lär sig mycket vettigt i världens bästa, lätt tittade program!


Tony & Jennii var över och hjälpte mig och C med garderoberna...Eller, jag och Jennii pratade och drack kaffe och männen jobbade. Visst, kanske skulle vara mer jämnställt i den där byggfrågan, men fan. Jag är för svag och jag blir tokig på instruktioner!

Målade klart det "sista" i sovrummet...räckte färgen eller? Nööööh. Får köpa nytt. Kööööp å köööööp som Emils farsa Anton skulle ha sagt (Som Lovisas blinda katt med hjärtfel hette by the way) Lilla Anton var den mysigaste katten jag har mött. Alla andra har retat och mobbat mig...V.I.F Anton the cat

Idag är det totaly röjning som gäller i detta hem! Ska slänga ner en massa skit och sen fram med sugaren. Hoppas att jag blir klar i år...Det kommer att bli bra när allt är klart! Jag ser ljuset Jonathan! Fifan det här blir bra!

Nu är jag ledig i hela 8 dagar! Ojoj vad jag förtjänar detta! Ska ta ett bad sen tror jag för att fixa den ultimata lyxen efter städningen. Fast fän, man måste ju göra rent karet och duscha efter. Krånglit.

Nej nu är det dax att lyfta på röva! Återkommer later!


/ H U S     I     H E L V E T E











 


Honey, Im home!



Mmm, minsann! Fick vara ledig igår natt! Vilken känsla! Men nu är jag tillbaka igen...jobbar imorgon med, sen är jag ledig i åtta (!) dagar! Så jag ska inte klaga, men jag måste säga att jag är något körd i roten!

Och imorgon kommer våra vackra garderober! Och vilken tid sen då!? Mellan 10-13!? Det är ju mitt i natten för mig! Dessutom ska dom ha BÄRHJÄLP! DHL dödar mig långsamt snabbt! Hoppas att min gubbe hinner komma hem! Han slutar kl 12 den rackaren. Så BÄST för honom att han masar sig hem!

Idag har jag pulat i vårat förråd/datarum, och fick mycket beröm av min sambo! Jag var ganska stolt själv faktiskt! Nu börjar det nästan likna ett hem hemma! Och julgranen är SÅ mysig! Blev riktigt vackert med en vit gran! Jag är kär i den!

Imorgon blir det att traska till ICA med 8 traderapaket och slänga dom på posten! Har ju knappt hittat mig själv i röran vi har haft, men nu kan jag sätta igång med traderandet också!

Måste måla över kaffelattefläcken som fult blottar sig där den gamla garderoben har stått. Ja, jag kan erkänna att jag inte är den starkaste på denna planet.

Min älskade Karin och hennes gulliga fästis var hos oss i söndas! Det var jättetrevligt! Jag och Cid hade bara skrikit på varandra innan för att vi hade panik över vår röra och samtidigt var aptrötta. Men vi skrek av oss och sen var det bra! Sen gick vi ner och tjockade pizza på restaurangen! Sen kände jag mig konstig. Kunde inte sätta fingret på vad det var. Kände mig yr och tom samtidigt. Frossa och grejer. Antar att det var stress och kaffe på det. Lugnade sig efter 2h. Läskig känsla iallafall. Antar väl att jag är slutkörd av att jobba på jobbet och hemma så kroppen vill att jag ska tagga ner. Skönt att ha en trygg pojke som håller om och stryker över pannan.

Under min ledighet ska jag fixa hemma och passa på att träffa mina vänner jag inte hunnit med! Ska bli trevligt och mysigt!

Måste köpa julklapp till söstra mi också! Har ingen aning om vad jag ska köpa! Hon är i en sån svår ålder! 15 bast. Vad köper man!? Kläder, smycken och sånt vågar man ju inte köpa! Hon är ju så kräsen!

Nej nu ska jag kika webbtv! Alltid lika bra tidsfördriv!


Stressa inte ihjäl er!



 


Så trött, så trött...



Det är så jävla rörigt på ren svenska, hemma hos oss. Vi båda är lessa och irriterade på detta och vill bara få allt klart. Inte nog med det så har klantidioten Karoline alltid trott att vi haft en sån stor säng! Men när min utarbetade älskling satte ihop sängen, insåg han att den minsann inte alls var så stor. Den är alltså 80cm istället för 90! Vilken idiot till sambo han har! Vi får väl helt enkelt lösa det temporärt med att lägga ett extratäcke emellan! Och jag som ville slippa den där förbannade glipan! Ja, jag känner mig som en blåst idiot.


Ska gå upp tidigt imorgon för att röja! Jag har inte samvete till att ligga och sova när det ser ut som det gör! Jobbar en natt till, men det skiter jag i. Jag får helt enkelt köra kaffe, kaffe, och coffie!
Jag ska lägga in en bild på det galna kaoset hemma så får ni se vad vi genomlider. Visst ett i-landsproblem enligt mig (folk lever ju ute på gatan och i konteinrar) men ändå vill man ju kunna ta sig fram i sitt hem och hitta det man söker!

Men jag ser ljust på framtiden! Så fort vi får garderoberna uppsatta så har vi massa plats! Vi har bestämt för att ha den andra kvar så att vi får ytterligare space! Den slänger vi in i förrådet/rummet.

Ser konstigt nog faktiskt fram emot att röja imorgon/idag så att vi kan få upp lilla julegranen också! Lite tidigt, men vafan, den kan ju inte stå och skräpa i en lådda.


Jag saknar min Älskling så att det gör ont! Vi har inte setts ordentligt på en vecka! Dock ska jag väl berätta om vårt mysiga förlovningsfirande, som vi gjorde på restaurang! God mat och mysigt sällskap. Det är allt för mig!
Idag ska jag iallafall få sova med min älskade (hoppas jag) Fast när jag ringde hade han somnat på soffan. Så jag kanske får sova själv idag också. Vill ju inte väcka min raring.



Satt och kollade på en intervju med min bror och mina kusiner (och Daniel´s) band! Dom vann ju demo 2oo8 och jag är fortfarande lika stolt! Ni kan kolla på intervjun här: http://www.kkuriren.se/kkuriren/avd_kultur.php?avdelning_1=103
För er som inte vet så är Henrik min bror! Hoppas på att få deras demo snart! Den ska lyssnas sönder!


Jag har lite beslutsångest om julklappar! Jag ska ju köpa till Henrik är det bestämt, men jag vet inte vad!? Vad köper man till en 24-årig sjuksköterskestudent som gillar rock? Skitsvårt fan, och ni får jättegärna komma med tips för min hjärna är mer som en daddel nu.


Jag hoppas på att jag får ta min tidiga rödataxi hem! (SL-bussen) Då kommer jag hem vid kl 8 istället för halv 9! Ibland kan man undra om busschaffisarna är vakna när dom kör: Dom kör över trottoarer, Kör allmänt galet och man kan inte riktigt sitta utan att hålla i sig. Är det för att tempot är så här? Eller vad är det frågan om? När man inte ens kan vänta med att köra när en liten tant med käpp går på. Nej då jävlar är det rivstart så att gumman måste slänga sig ner i sätet för att överleva. Nästa gång ska jag bannemig säga till! Hemma gör vi icke så! Där väntar man in tills alla har satt sig innan man börjar köra. Man tar liksom som det heter: HÄNSYN!


Nästa helg får jag iallafall komma hem till min älskade familj! Och jag är så glad att min älskling också trivs där! Det är så lugnt och skönt och vi kan gå ut med Mette-Marit ute i skogen och hon får springa lös, sen äter vi god mat och myser framför film eller liknande. Inga krav, ingen stress. Jag älskar också livet i Stockholm, men ibland kan det vara skönt att få lite tystnad och bara höra fåglarna. Jag längtar HEM!


♥ Vår lilla prinsessa Mette-Marit ♥



♥ Mami & Papi



Syskonskaran

Karoline                                     Henrik                                  Linnéa


 ♥ Cid ♥





Det var allt för mig idag! Men tipsa gärna eller kommentera! Det är så skojigt!

PuSs!








Mååååla, Måååålaaaa


Jag går upp ur sängen. Tar på mig mysisar. Häller i färg i byttan och börja måla! Så ser min vardag ut just nu! Vårt hem ser ut som en anläggning för kärnvapenprover med kartonger och skit så långt ögat räcker. MEN: Det kommer att bli jättefint! Sovrummet är nästan klart nu, och det är vitt, luftigt och fräscht! Varför valde jag kaffelatte innan? Vad tänkte jag på? Var det någon slags trend som hade hoppat in i skallen på mig eller??? Inte min kind of smak iaf!

Sen ska sängen monteras ihop! Det får min kära stå för, och jag kan hjälpa till på ett hörn! Jämställdhet javisst, men det är ju faktiskt så att karlar är fysiskt starkare än oss kärringar och det kan man inte undgå.

Jobbar 4 nätter  i rad...det är kämpigt när man har klarat av en och vet att man har 3 to go. Men det brukar alltid funka! Sen jobbar jag två nätter mån, tis och sen är jag ledig en vecka! Då ska jag pyssla hemma med kartonger och skit. Slänga, slänga och röja. Usch varför kan inte bara allt bli klart på en gång?! Ja, nu ska jag sluta älta, men det är frustrated!

Annars har jag pratat med min kära mor idag. Vi ska åka hem nästa helg och lyssna på pappas band som spelar på lördagen. Ska bli lolit! Mysigt att få komma hem till familjen. Var länge sen vi var där nu.
 
Måste köpa klart julklappar också! Vi ska lotta om vem vi ska köpa till. Tänkte göra det nu snart. Så att man vet vem man ska fokusera på. Fast jag har redan köpt en del klappar ändå. Men vafan. Loligare att ge än att få tycker jag!

Gav en för tidig julklapp till min prins för att han var så söt och ynklig. Ringde och väkte honom och han hade sovit skitdåligt och skulle upp och jobba:
C: Det får bli mycket kaffe idag...
Jag gav honom därför en USB-koppvärmare som han kunde ha på skrivbordet på jobbet. Tyckte det var lämpligt att ge honom den nu. Men nu får det vara nog. Annars får han ju inget på julafton!

Nu har jag lottat och vi ska ge julklapp till bror min! Usch, det som är svårast av allt! Får se vad vi kan hitta på! Lättast att köpa till mamma!

Nu ska jag spana efter julklapps!

Puss å Hejsan!

RSS 2.0