Anti...


 ANTI

ψ Rökare

Självklart får folk röka hur mycket de vill och jag kunde inte bry mig mindre, men FAN vad äckligt det är när jag ser restaurangfolk som jobbar med mat står utanför och röker och spottar. Sen ska de gå in och göra din pizza eller pilla på ditt kött som ska läggas upp på tallriken. Ingen superbra kombi.

MEN! Det värsta var nog iallafall igår kväll när jag och min lilla familj var ute och gick. En Pappa & en Mamma bolmade järnet samtidigt som de gick runt med sin bebis i barnvagnen. Mamman hukade sig lagom när vi gick förbi över sitt barn med sin äckliga cigg. Då kunde ju inte jag hålla igen käften. Högt och tydligt:
"JAG SÅG PÅ NYHETERNA IDAG ATT PLÖTSLIG SPÄDBARNSDÖD HAR ÖKAT KRAFTIGT OCH DET BEROR PÅ ATT FÖRÄLDRAR RÖKER SÅ FÖRJÄVLIGT!"

De tittade på mig lite surt och jag drog blängblicken och muttrade nått om att det där är fanimig lika mycket barnmisshandel som att sitta och trycka i sin 6 månaders pommes på Donken...


"Undrar varför mitt barn har fått astma!?"


ψ Päls
Himla synd att det Ryska, fula modet har kommit tillbaka. Därav fler djur som får sätta livet till för någon slags mössa med pälstoffs. Jag tycker det är helt okej att bära äkta päls om du har dödat djuret själv, ätit upp det och pälsen är det ända som finns kvar. Annars tycker jag att det är ok med fejkpäls.
Förra veckan gjorde jag en till yttring:
Det går förbi en tjej på Götgatan med en sån där mössa med en rävspälsboll på. Mårten vet vad jag tycker om sånt och därför jävlades lite och sa:
"Men Karro, är det inte en sån där du ska ha?!"
Jag högt och ljudligt:
NEJ. FÖR DOM DÄR MÖSSORNA INEHÅLLER DÖDA RÄVAR OCH JAG TYCKER OM LEVANDE DJUR!

Tjejen hörde ju såklart detta, och började skämta lite och sa: Nej det här är ju en mössa av tvättbjörn. SKITKUL!


Skulle du kunna ha den här död på huvet?


ψ Försäljare/Tiggare
Usch jag var så hemsk igår. Jag gjorde en "Talk to the hand" till en försäljare som jagade mig. Jag kom på mig själv efter att jag hade gjort den och undrade vart den där lilla Djävulen inom mig kom ifrån?
Jag stöter på försäljare och tiggare dagligen så nu är jag nog lite less på det. Dessutom har jag förstått att jag har blivit så otrevlig mot försäljare för att skydda mig själv. Jag är nämligen ett typiskt försäljaroffer.

Sen dessa tiggare på tunnelbanorna, utanför tunnelbanorna, dragspelsidioter som tror de kan tjäna pengar på att låta illa. De har hela och rena kläder så jag tycker inte ett dugg synd om dom. Jag har sett hur de jobbar också: De går på en hel familj på tunnelbanans sista vagn och skickar fram ett BARN.
Fruktansvärt grisigt tycker jag. 

 
Snygg Jacka!








Rosa moln...


Sitter och kollar på "Efter tio" där det pratas om bloggar och om vad man skriver i bloggar.

De som skriver att de mår dåligt på sina bloggar får absolut skriva det, men då ska man inte anklaga de som inte skriver om det för att vara i någon slags rosa bubbla eller svävar på rosa moln.

 Anledningen att jag väljer att INTE skriva här när, om eller varför jag mår dåligt är för att ingen förutom mina närmsta har något med det att göra.

Det är något som kallas PRIVATLIV som jag gärna väljer att ha kvar.



Åter till det jag brukar skriva om. VARDAGEN MED MIN GULLGOSSE!
Igår fick vi ta bort liggkorgen på vagnen...En liten herre har blivit lång och ligger som en groda i den, så nu har vi bytt till SITTDELEN!

Han väger nu 8250 Gram och mäter 64 cm. Min underbara, kompakta bebis!
(Hade laddat för ett utbrott på BVC, men det blev ju inte så eftersom att vår Ordinarie BVC-sköterska Lotta är så förstående och ifrågasatte ingenting. Inte ens att han sover på MAGE! Skönt att jag slapp bli sur, för det är inte jag.)

Det är också så kul att också höra från andra att han är så snäll och glad.
Mammas pojke det!



Snart ska vi pracka på oss lite (mycket) kläder och promenera in till stan och ta en kaffe med min finska skönhet Marion.

Morsan behöver röra dallret och sonen behöver bara ligga i sin vagn och se söt ut!


Ha en bra dag ALLA!


Laddat kameran...


Har inte skrivit här på ett tag och det har sina orsaker. Haft annat att tänka på.

Igår hade vi en mysig dag på Skansen hela familjen. Melker sov igenom hela besöket vilket var skönt, då det var råkallt och den fuktiga kylan trängde ända in i själen på mig. Han låg nerbäddad och snusade så sött medans jag och Mårten sprang runt och var lika intresserade av att se på djuren som barnen.

Vi såg: Vildsvin, Bysonoxe, Brunbjörn, ugglor, järv, sälar, älgar & en VARG! Jag älskar vargar. De är så himla vackra och vi hade turen att se en som låg och sov lika gott som Melker.

Vi såg även en EKORRE. Eller såg och såg. Den klättrade upp i Melkers vagn! Inte ett dugg rädd. Jag var däremot skiträdd att den skulle hoppa in där Melker låg och sov. Den tänkte också klättra upp på mig, men valde som tur var att hoppa ner igen. Himla Ekorre!

Efter Skansen tog vi en promenad hem, så då kunde man med gott samvete slänga i sig lite Chips sen!

Vi har fått hem Bumbostolen nu. Den är helt underbar och Melker sitter mycket bra i den. Dock vill han inte sitta lika länge som jag vill att han sitter där. 

  

Sitter som en Kung i sin tron.



När vi tröttnat på att sitta i Bumbon ser vi ut såhär!


Idag kommer Stefcje och Nina! Ska klappa på hennes fina, runda, bebismage!
Jag har många bebismagar jag kan klappa på nu för tiden. hela 3 styckna!
Om en månad kommer Cats lilla tjej, så då har jag 2 bebismagar och en bebis att klappa på!

Jag jag och Mårten blev gravida var det nästan ingen i vår kompiskrets som hade barn. Det kändes lite ensamt MEN nu är babyboomen igång och det gillar vi!



Min arma kropp...


Ojojoj vad det känns i kroppen efter en dag med min guldklimp (på typ 8kg). När man är ute och går i vagnen sover han och när man kommer hem så vaknar han lagom till man stänger ytterdörren. Då vill vi upp.

Ligga ner är inte funkis.
(Det går i och för sig an att ligga ner i några min om jag kör fram mitt tryne framför honom och underhåller samtidigt= OND NACKE & RYGG).

Han vill vara med överallt och helst att man bär honom eller att han får sitta i knäet. Babysittern funkar inte för den är det för lutad rygg på: Min son vill sitta RAKT!

Med andra ord så är mina knän, min rygg och min nacke rätt schletna efter dagens slut. MEN nu har jag äntligen fött arslet ur och beställt en BUMBO!

Jag fick upp
ögonen för de där när ett barn på mitt jobb hade en sån (Som jag för övrigt trodde var en potta) den verkade himla praktisk men jag tänkte att det är väl en av de barnsakerna som man egentlien inte behöver ha. Nu BEHÖVER jag en! Och nu har jag också beställt!


Som sagt. Ser ut som en potta men ska förhoppningsvis skona min rygg.


Min stora lilla bebis...

Igår var jag och familjen ute på promenad. Jag brukar gå och möta Mårten efter jobbet och så tar vi en sväng. Igår mötte jag honom vid slussen, så tog vi en promenad mot Tantolunden.



På promenaden


Efter promenaden gluttade vi in i min favvoaffär: Dennys Home.
Jag hittade mig en fin liten ljushållare till halva priset. (Det vankas tändavärmeljustider)

NÄR jag står i kassan börjar Melker vakna, så Mårten plockar upp honom ur vagnen. Var på kassatanten säger: "Åh vilken härlig hårfärg, hur gammal är han? 6 MÅNADER?"
 (!?!?!?!?!)

När vi berättar hur gammal han är får vi till svar:
"Oj vad stor han är!"
"Jaaa, han är stor för sin ålder, han brås på sin pappa"
Får vi ursäkta oss då.

Det känns som att vi måste stå och be om ursäkt, fösvara och skylla ifrån oss varför han är så stor för sin ålder. 
Varför det egentligen?! Han är en bebis på snart 3 månader, punkt slut. Skit i Sizen på honom.

Om BVC-kärringen klagar nästa gång vi är där åker hon på en propp!
(Åtminstånde en utskällning)




Stor & Alldeles UNDERBAR!


Vädertanten sa att det skulle regna idag så jag tände på alla värmeljus i hela lägenheten, drog ut duntäcke och kuddar och var redo för innemys för mig och Melker. Regnar det? - .
Nu får man ju helt plötsligt dåligt samvete för att man inte är ute och luftar nosen...




 


Mina barn, andras ungar...



Man ska verkligen passa sig med att säga att "barn ÄR så" "Barn GÖR så".

Bara för att ens eget/egna barn beter sig på ett speciellt sätt betyder inte det att andras ungar gör det.
Det är därför jag aktar mig för sånt och det är därför jag inte lyssnar på andra mammor som berättar för mig HUR det kommer att bli för mitt barn.

Sen att ta emot tips och tipsa andra om knep man har är en helt annan sak.

Jag har träffat så otroligt många spädbarn i mitt jobb och där har den ena ungen inte varit den andra lik. 

Jag har sagt det och jag säger det igen. Du VET vad som är bäst för ditt egna barn. Ingen annan ska säga till dig vad du ska göra, för DU känner DITT/DINA barn bäst.




Åter till min unge som jag känner allra bäst:

Just nu har Melker fått för sig att han ska prata i sömnen. Det låter ljuvligt när han ligger och snackar för sig själv. Men kanske inte kl 05 på morgonen. Han pratar och pratar och det slutar med att jag lägger honom hos mig.

Bara den här veckan har det hänt massor med Melker: 

Han har blivit ännu mer pratsam och har börjat exprementera med sin röst. Han kan ligga och yla och skrika. Man ser riktigt hur han anstränger sig och gör sig till.

Det här med att prata i sömnen har också kommit under den här veckan.

Igår upptäckte han sin spegelbild hemma hos min bror. Han fäktade, sparkade, flinade och var helt vild framför spegeln. Innan har han bara flinat lite lätt, men inte studerat sig själv så som han gjorde igår.



En yrvaken och glad Melker!





Jag hittade en sida som jag tänkte tipsa om. En sida med begagnade barngrejer. Allt samlat på ett och samma ställe. SKITBRA!
www.Loppi.se



Ha en bra dag allesammans!

    


Fast.


Jag är kvar
i Katrineholm. SJ vill inte släppa hem oss.
De fick visst för sig att börja pilla på spåren i fredags så alternativet var att ta ett tåg halva Sverige runt för att sedan byta till buss, eller att ta buss hela vägen. Skulle endast ta 3 timmar...

Kände inte för att ha Melker i bilbarnstolen så länge på en buss, så vi blev kvar här hos Mamma & Pappa.

Nu ska jag snart sätta mig i bilen och övningsköra. Pappa är hemma och vaktar mitt barn.
Måste passa på att brumma lite när jag är hemma.


 

Brum Brum!


RSS 2.0