Fetish!


Alltså våtservetter. Borde vara den bästa uppfinningen! Tänk bara när man luktar svett under armarna eller har grisat ner händerna och inte har tillgång till handfat. Perfekt att dra fram en våtservett!
Varför kom jag inte på det tidigare? Innan jag fick barn???




Dagens fluga!


Igår var jag så satans hurtig! Jag gick nästan en mil!
När det var som värst pratade jag med mannen:
"Vad duktig du är älskling! Vad anfådd du låter..."
Hmmm, hur ska jag tolka det? Som en komplimang eller en pik?

ta 10kg övervikt plus 10kg släp (Unge 7kg + vagn 3kg)
Jag tar det som en komplimang då!





När jag väl började närma mig var jag lite anfådd och hade lite syrebrist så jag blev tvungen att dra en gäsp. Det skulle jag inte ha gjort. Tydligen var en fluga också ute och motionerade samma spår som jag och drogs in i mitt gäspsug.
Stackars flugan. Den får aldrig mer se dagens ljus...
 





Polarn&Pyret






Tåbira!


Igår kväll låg Melker i soffan, skrek och lekte med sin Mormor.
Plötsligt tar mamma av honom strumpan och räcker fram den till mig:
"Karro känn!"
"HELT BLÖT!"
Min lilla prinskorv gympar så han blir alldeles svettig!
Det blir strumpor av om han ska köra Frikis&Svettis i fortsättningen.




Idag ska vi gå in till stan från Forssjö! Det är ca 8km för att möta mamma när hon slutar.
Det blir min Poweransträngning idag!

Imorgon åker vi hem igen! Själva på tåget, men det ska nog gå fint! Stålkvinna försöker man ju vara tills det inte går. Älskling/Pappa ska möta oss vid tåget i alla fall.




Katrineholm i ett nötskal

Denna stad, denna stad. Att folk ska störa sig på allt och alla och vara falska.

Den här charmiga kommentaren fick jag igår på mitt inlägg nedan, från en
"HEMLIG LÄSARE" 

"Tror inte det finns något barn som aldrig någonsin har jobbiga perioder med sömnen. Men det får ni väl upptäcka sen ;) verkar by the way konstigt att ha som rutin att lägga er son så sent ! Du som är så präktug och "duktig" med allt borde väl inse att ett barn inte ska somna så sent för natten?!?!??"

Konstgt nog så hade denna kommentar exakt samma IP-adress som en viss dam som kommenterat högst upp.

När jag väl konfronterar så så skyller hon gärna på sina vänner för att slippa pinsamheten med att blivit påkommen. Men man kan heller då inte säga VEM av dessa vänner det är.

Då får man ta att jag drar slutsatser, och så hälsar jag vänligt men bestämt att man varken behöver läsa eller kommentera min blogg om man stör sig så jävligt.


 


Snark-VM

Denna unge jag har, är nog den snällaste ungen! Jag var ju fruktansvärt rädd för att han skulle få kolik när han föddes då hans far hade det och det tydligen är lite vanligare hos pojkar. Men han fick sin mors humör! Thank God för den!
Barn behöver rutin och det har jag infört hos min Prinskorv. Han somnar för natten runt 23-24-tiden helt själv i sin säng, sen sover han hela natten!
Imorse vaknade jag före honom och var tvungen att kolla om han levde eller ej. Där låg han och snusade som en liten gris som värsta tonåringen. När han väl slog upp sina blå (YES han fick min ögonfärg!) möts jag av detta underbara tandköttsleende som bara gör att man vill börja grina!
Vår lilla sover bäst och nästan alltid på mage (!?!) WHAT!? Tänker ni som läser alla dessa tidningar och lyssnar till 180% på BVC-kärringarna.
PLÖTSLIG SPÄDBARNSDÖD!


Själv låg jag på mage när jag var liten, och jag lever. Mina syskon hör och häpna lever också.
Nu är det så att Melker inte sover på mage i ett duntäcke, eller en kudde. Han har hårt underlag där han inte kan sjunka ner. Han har inga Apneér (Andningsuppehåll) när han sover. Han har ändast en tunn filt och pyamas när han sover.
Tror att BVC-kärringarna för SÄKERHETS SKULL avråder alla föräldrar att lägga sina barn på mage. Oavsett om det är fullt friska barn som varken har Apneér eller är prematurfödda.
Om vi säger såhär. Jag är mer rädd att han ska åka på en massa skit när vi är ute på stan än att han ska få för sig att sluta andras när han ligger på mage.
Min Prins sover gott på sin mage...

Bajs & Bullshit.

Hur kommer det sig att man kan prata om bajs helt öppet så fort man har fått barn?
"Har han bajsat?"
"Var det mycket?"
"Var det löst?"

Vad är så intressant med Bajs helt plötsligt? Jag antar att det är för att 1/3 av vår sons vardag.
Men ibland stannar man upp och tänker "vafan, håller vi på med? Hur pratar vi?"

Tur att vi än så länge håller det inanför husväggarna...



Jag fick hem en sån "Vi föräldrar" - Tidning. Shit vad mycket skit det står i såna föräldrartidningar.
Du ska göra dittan och dattan annars händer detta säger någon slags "proffessor" som gjort någon flummig liten forskning.
VAD ÄR PROBLEMET!? Vi har fött och uppfostrat barn i TUSENMILJONERÅR! Låt folk göra som dom vill. Såna där tidningar är bara fulla med bullshit tycker jag. Det finns liksom inget rätt eller fel.
(Förutom om det försigår olagligheter, men ni fattar vad jag menar)
Nu för tiden är det som att man måste gå någon slags HÖGSKOLEUTBILDNING i barnuppfostran och hur man tar hand om ett barn. Shit.


Det är ärligt talat ingen big deal med barn. Missförstå mig rätt, min son är det bästa som hänt mig, men det är vad jag anser personligen, precis som alla andra mammor anser om sina barn.
Alla Mammor vet vad som är bäst för sina barn, precis som jag med mitt.

Vi behöver inte ha någon jävla proffessor Hockus Pockus som ska berätta för oss hur det ska vara.


Gör era egna slutsatser för vad som är bäst för ditt barn.




PussHejPåDig!


Ensam hemma!

Imorse ringde klockan för första gången på mycket, MYCKET länge. Mårten började jobba idag, så nu är jag och Melker ensam hemma och kan go crazy! 

Morgonen började bra. En glad liten kille slog upp ögonen utan att yla och gapa. 
Efter en sväng i gymmet och ett skrovmål somnade han om och ligger nu i sing säng igen och sover gott. Det där go crazy sprack ganska snart...


Snart kommer dock Kjell med sina tre crazy hundar, så lite liv i luckan blir det nog allt! Iaf från hundarnas sida. Vi ska nog dra en mysdag bara. Ligga i soffan, kolla på film, prata och ha det allmänt mysigt!




En liten prins ca 3 veckor gammal.


Vi ska döpa vår Prinskorv. Tanken var ju att vi skulle strunta i det, men så kommer Mårten plötsligt hem en dag och har hittat en gudfar till honom: Världens goaste Victor. 

"Men vi skulle ju inte döpa honom Mårten!?"
"Men jag VILL att Victor ska bli Gudfar!"

Så vi kom fram till att vi ville döpa honom ändå. 

Gudmor blir min Karin som känner mig inifrån och ut. Hon har också en jävla KOLL på datum och ja. ALLT! Hon kommer att bli en underbar förebild för Melker.

De två låtar vi valt till dopet är:

Teddybjörnen Fredriksson - Lasse Berghagen
I dont want to miss a thing - Aerosmith

Underbara låtar som vår vän Ewa ska sjunga.

Det kommer att bli ett trevligt dop tror jag! Med nära och kära.



Jag tycker att det är helt okej
att döpa honom. Även om jag inte är troende så tycker jag att det mer handlar om tradition och kultur och det tycker jag att vi ska försöka bevara. Om man bara skiter i allt som har med Kyrkan att göra så kommer den så småningom att försvinna. 


Melker ska döpas i Katarina Kyrka. En av de mest populära kyrkorna här i Stockholm. Här är bland annat Cornelis Wreisvik, Anna Lindh och Putte Vickman begravda. 
Appropå Cornelis, så döps han ju på Cornelis dödsdag. Först ville prästen flytta datum för att det ska ha någon slags minnescermoni. Men det sa vi nej till. Fan gubben har varit dör i 25 år. Dags att gå vidare och fira livet istället för döden.





 Nu ska jag sätta på Kaffe för snart kommer Kjell!

PussHej!


Nu får jag ge mig!

När jag var gravid drömde jag varje natt att jag födde barn. Vad drömmer jag om nu när jag väl har fått min älskade lilla ängel? Ja att han får syskon eller att jag är gravid! Och det är inte en gång jag drömt det, det är VARJE natt! Inatt fick han en lillebror, i förrgår en lillasyster... Nu får jag ge mig. Jag är nöjd som det är, men min hjärna har visst brottom. Det är lite tröttsamt.

Nej, syskon blir det inte. Inte än iallafall!

Annars ligger min Prinskorv i sin säng och eftermiddagsvilar lite. Jag menar, man blir trött av att bada och äta!





Vi hyrde 3 styckna filmer i förrgår var av 2 var mycket bra, men mycket otäcka. Rekomenderas av mig. Dock mådde jag och Mårten mycket dåligt av den första filmen MISSING. Trailer: http://www.imdb.com/video/screenplay/vi2709232153/
En verklighets baserad film om en ung flicka som försvinner.
Det var mycket obehagliga scener i filmen och efteråt mådde vi rent av skit. Men ändå var det en väldigt bra och tänkvärd film.


Den andra filmen heter TRUST. Den var också hemsk. Det handlade om en flicka på 14-år som får kontakt med Charlie via nätet. Han är 16-år. Tror hon.
Trailer: http://www.imdb.com/video/imdb/vi1987877401/






PussHej!


MORR!

Jag var arg här i veckan. Vi var med Melker på BVC. Han väger nu 7200 gram och är 61 cm. Det är rätt tungt, men vi båda vet att han har en pappa som vägde 5000 gram när han föddes. Alltså ärvtligt med tanke på att han är en pojke!
Vad får vi höra!?

"Ger ni ersättning?"
-Ja, när han inte får tillräckligt så får han det för att han gråter och är hungrig.
"Försök att amma mer, ju mer du ammar, ju mer blir det"
- Jag ammar HELA dagarna. Det är när han INTE är mätt som han får tillägg.
"Ni behöver inte truga i honom mat..."

JÄVLA KÄRRING!
Tror hon att jag kör ner en tratt i halsen på honom och matar honom med tillägg som en Broilerhöna!? Näää jag är trött på BVC-kärringar.

Amning är jättebra, jättemysigt. Men jag tror också att det är lite väl hetsigt över det hela.
Min älskade Karin, Melkers gudmor pluggar till psykolog och hade varit på ett seminarium: Amning är bra, men inget måste om mamman känner press. I U-Länder är det jätteviktigt att barnen får amma. Varför? Jo - Dom har oftast inget rent vatten i dessa länder = Bättre att amma.
Det finns INGENTING som BEVISAR att ersättning skulle vara mindre näringsrikt än bröstmjölk. Det är bara inskränkta kärringar som stressar upp mammor som inte kan amma så mycket och får dom att må psykiskt dåligt.

Jag fick också en broschyr upptryckt i ansiktet där det stod uppspaltat vad amning skyddade emot. Bland annat stod det att det skyddade mot plötslig spädbarnsdöd!?! Så att om en mamma ammar och hennes barn dör i plötslig spädbarnsdöd så kan man lika gärna sätta henne i finkan för då är det hennes fel!?
Tror inte ett dugg på att det skulle ha någon påverkan. Det är bara jävligt taskigt att skriva ut sånt i broschyrer. Folk mår ju bara dåligt då.

Kan du inte amma - Amma inte!

Jag ammar 75% och ger honom tillägg 25% och det funkar alldeles utmärkt och det är inte heller därför han är stor för sin ålder.

Jag säger såhär, ju större, desto bättre. Mer att älska!

Du är världens mest perfekta bebis Älskling!




Du är det finaste jag vet!




Flubber


"Man rasar i vikt när man ammar" - I helvete heller!
Jag ammar och ammar, promenerar, och dricker vatten istället för läskblask. Går jag ner ett kilo? Nej- Niet- No- Nicht.

Har någon något tips på hur jag kan gå ner, utan att prinskorven påverkas? Jag vill komma i mina jeans igen! Jag har 10 kilo kvar dit. Om inte mer. FAN. Fettet är lömskt också. Jag vet inte vart de där 10 kilona sitter...jag märker bara att byxorna knappt går över knäna. Shit vad smal jag måste ha varit innan Graviditeten (USA)
(All inclusive= Ät så mycket du vill.)


Flubber heter jag...

Annars trivs jag 120% med livet! Älskar min familj mest av allt och dagarna flyter på. Melker har skaffat bra sovrutiner. Han är vaken med oss fram till 23 tiden. Sen sover han som en stock hela natten och vaknar oftast runt 8-tiden. Då får han en ny blöja, sen får han lägga sig och tutta med mig, så somnar han om och sover till 10. Tror att vi kommer att klara oss finfint när Älskling börjar jobba igen.

Han har varit hemma sjukt länge med mig. Det kommer att kännas tomt utan honom, men det kommer nog att gå bra! Har bestämt att jag ska promenera in till stan, hämta honom, och promenera hem igen - varje dag.
Då kanske det lömska fettet lämna min kropp?



Familjen


Vi har fått fint i hallen och badrummet nu också! Det har lagts golv, vi har satt upp ny spegel och ny lampa. Blev skitbra! Tanken är att vi ska ta hit en mäklare för att se vad vi höjt lägenheten med. Om några år vill vi ju köpa oss vårt egna hus!
Men just nu vill jag absolut inte flytta när vi fått det så fint. Bara köket kvar att renovera, men det får bli ett senare projekt. Inte det billigaste att renovera kök.


Nu ska jag ta barnet, vagnen och mannen ut på promenad!

PussHej!


Prinskorv...

Vår Prinskorv växer och växer och blir bara finare och finare! Vi har inte vägt honom på 3 veckor men jag gissar ju på att han ligger över 6 Mjölkpaket nu.

Han får mer och mer personlighetsdrag. Mest från Mårten, men min uppåtnäsa is standing strong! Har vi tur får han min ögonfärg. Jädrar vad tjejer han kommer att få! (Ja lite självgod kan man allt få vara)

Idag ska jag ta tag i min garderob. Och Melkers med för den delen. Han har redan vuxit ur massor av kläder och har nu storlek 62. Stor-Älskling ska få hamra upp lite spik i väggen.
 


Världens FINASTE Kreaktion!


Landat...


Nu har vi flängt färdigt för ett tag framöver. Vi har haft det jättebra när vi har varit borta, men nu börjar pysslet hemma med lite golvläggning i hallen och göra klart badrummet.

Katrineholm: Hos Mormor och Morfar blev det många promenader. Vädret var lite kasst så det blev mycket filmtittande och så tog vi det bara lugnt. Ett besök på Lager 157 & Vingåkers Factory Outlet hann vi med. Kom hem med kläder endast till Melker.

Skövde: Vi var hemma i Skövde och hälsade på alla Farbröder och Fastrar, Farmor, Farfar & Bonusfarmor.
Melker hade det kanon ute hos Farfar ute på landet med kossorna som grannar. Den friska luften gjorde att han sov gott i flera timmar i streck i vagnen medans jag stod i slänten med svärfar och plockade Kantareller som sedan hamnade stekta på en smörgås.

Vi har haft det bra med andra ord, men nu ska vi bara vara hemma och vara familj.

Det är dags för mig att börja prommenera och bli av med gravid-dallret! Har 10kg att prommenera bort. Det är ingen brådska, men jag älskar att prommenera och då sker det väl naturligt. Synd bara att vädret har varit så jädra kasst så det har blivit lite mesigt med promenader.



Mina Hjärtan


RSS 2.0